Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


01.12.2015.

2. KONKURS

Ne znam odakle da počnem. U glavi se svađam sama sa sobom. Ali počet ću od tog KONKURSA. Prije par dana, tačnije 23. je izašao konkurs. Iako sam bila na već jednom, na kojem nisam prošla zbog nepotpune dokumentacije, jer zaboga ne može potvrda, mora biti kopija vozačke dozvole. Suvišno je pričati o tome koliko želim proći na ovom konkursu. Jer već godinu dana pauziram sa faksom, i svo ovo slobodno vrijeme mi blago reći ide na živce. Ne mogu platiti godinu jer sam vandredan student bez posla, ne mogu se zaposlit probala sam, svi traže godine iskustva na istim ili sličnim radnim mjestima. A ovaj konkurs je ostvarenje mog sna. To bi bio posao koji bih radila sa osmjehom na licu. Od malih nogu sam sanjala da ću postat policajka, ali.. kako su godine odmicale ambicije su uvijek rasle za jednu stepenicu. Ali sad prvnstveno je bitno proći na tome konkursu. Završiti akademiju, pa korak po korak platit godinu faksa i u tih 3-4 godine završiti fakuletet. I ne, ne želim ja da gazim preko mrtvih da bih upjela, meni je prije svega bitan čist obraz. Ali duša me boli kad vidim ko sve, koji sve blago reći narkomani uspjevaju. Javna je tajna da skoro svaki drugi doktor, policajac, advokat, sudija itd. je korupiran. Pa čovječe dobiju diplomu doktora, dovoljno je da je mogu kupit, uramiti je, i tako su diplome svačije, a znanje? Znanje je samo za one koji ne mogu bolje. A kad dođe vrijeme da se uzme skalper u ruku, tad nastaje problem. Da nam je dragi Bog na pomoći. Meni je sad najbitnije zaslužit i doći na akademiju i učinit nešto za sebe i druge.I da, radujem se i ja Decembru.

Najbolje od mene
<< 12/2015 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19022

Powered by Blogger.ba