Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


12.12.2015.

10. Slučajni post. (Razočarana)

U vrtlogu emocija, otkrila sam da sam još uvijek daleko u prošlosti.
Noćas sam izazvala samu sebe, pojavila se u njegovoj blizini, sa osmijehom. Sa željom da mu kažem: "Tata, falio si mi, svakim danom sve više." Šteta što dugo nisam izadržala. Sve je djelovalo lažno, a ti si bio tako daleko. Teško je priznati da više nisi isti onaj moj tata, koji bi me dizao visoko visoko i vrtio u krug. U tvojim očima ne vidim sebe, ne vidim čovijeka kojeg sam poznavala svih svojih dvadeset godina, kojeg volim jednako snažno. Mrzim istinu, mrzim tu činjenicu da te je posao udaljio od mene, braće i mame. I tako gledam te, ne mogu više izdržati.
Najlakše je izaći iz prostorije i sve je to uzalud, dok živiš u meni to jeste u svakoj kapi moje krvi, dok sa tobom provodim ove dane. Putujem sjećanjima. Putujem i prisjećam se kada si prvi put otputovao i sjećam se one sreće kad si me ugledao. E moj tata.. Poslje duže šutnje upitala sam te da se prošetamo i popijemo čaj.
I tako mi šetamo.. Pokušavamo da pričamo, uspjevamo ali opet ne kao nekad..
Na najjednostavnija pitanja, uvijek su teški odgovori. Tako upita on mene.
Da li si sretna? Zamislila sam se.
Ušutila se.
Izgubila dah.
I nekako uspjem izgovoriti: SRETNA SAM !
..drugačiji odgovor, bi tražio objašnjene, a to već ne bih podnijela, pokleknula bih i otvorila dušu.
Suze bi nakvasile moje lice, moju savršenu masku.
Razočarala bih njega, koji znam da me voli.. Ali ta daljina.. Prokleta daljina. Volim te tata, popravi to svoje drvenasto srce, potreban si i meni i braći i mami. Volimo te. Vrati se, trebaš nam. Nikada nisam ni pomislila da ću jedva čekat da se vratim u Sarajevo.
PS: Slučajno sam obrisala post u kojem sam pisala koliko se radujem da ga vidim. Eto kad nešto krene onda baš krene.

Sreća je kao sunce. Kad je najljepše, zađe.
Sreća je kao sunce. Kad je najljepše, zađe.


Najbolje od mene
<< 12/2015 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19023

Powered by Blogger.ba