Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


17.12.2015.

13. Popravljanje onoga što se popravit može.

Definitivno neću pisat ništa o posjeti tati. Jednostavno još uvijek ne mogu. Trebao mi je jedan cijeli dan da se smirim i dovedem u red. Da se dovedem u to stanje da mogu sutra ustat i nastavit sa svojim obavezama. Mama je naravno primjetila da nešto nije ok-e. I znam da to nju boli više nego mene, ali eto ona je odlučila mene razveselit novogodišnjim šopingom (kupovinom).
Bile samo danas u SCC, kupila mi je prelijepe novogodišnje čarape u Pull & Bear-u. Poslje smo obišle još puno radnji, ali ne znam eto baš nešto nisam bila u elementu. Ali svaki radnik koji je bio za kasnom se smješio, pa su mi uspjeli vratit osmjeh na lice. Danas nisam naišla ni na jedan (bar mislim) lažan osmijeh. Često se zna desit da me i ti osmjesi, naprave nervoznom ali eto baš danas nisu.
Kakva su vaša iskustva sa radnicima koji rade za blagajnama/kasama?!

Zaljubila sam se u ove čarape, to su te koje sam danas kupila. Dođu u ovoj prelijepoj kutijici. :D
Zaljubila sam se u ove čarape, to su te koje sam danas kupila. Dođu u ovoj prelijepoj kutijici. :D


Najbolje od mene
<< 12/2015 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19022

Powered by Blogger.ba