Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


20.12.2015.

14. Vrijeme je samo dok ga ima.

Baš kao što to obično biva, bar što se tiče ono za čime sam plakala jučer, danas me već zasmijava.
I mogu da vam kažem da sam zahvalna što od suza ne mogu da vidim dovoljno jasno da u tom brlogu emocija upalim laptop i počnem da pišem. Zahvalna sam na tome zašto ne stignem neke misli da zaobilježim. I sad već sigurno mogu da kažem da mi je drago što u tim situacijama zatvorim oći i pustim da zaboravim.
Prestala sam da brinem kako sam se osjećala jučer, jer sutra želim da se osjećam bolje. Vremena se mjenjaju, vrijeme se mjenja, a vremenske zone su tu da nam pokažu kako vrijeme može da se ukrade u bilo kome trenutku. Kako možeš da ostaneš isti sav život, prolazeli sati ili ne?!
Kad sam god uzela novine da pročitam uvijek sam između redova najviše pročitala, a to je da je svijet već odavno nestao. Ali ipak ako mene pitate, svako ima svoj svijet, samo je pitanje ko je uspio da sačuva svoj.
Sunce sija svugdje, baš baš svugdje, kod mene je nekad znalo da zasja najjače. Ne, ne nije me opeklo, već ugrijalo. I, da priznajem nekad zna i da zaboli ali samo kako bi me posjetilo na snagu koju osjećam.
Znate, razmišljala sam kako da iz svoje glave izbacim taj strah koji osjećam prema ovome svijetu, da izbacim samo njega a da onaj strah prema Bogu samo ostane.
I znate.. u glavi sam smislila scenario kako skačem bez padobrana. I u toj želji a isto tako znanju da nemam više šta da izgubim odlučim da se borim, raširim ruke i letim. Jer nije izlaz dočekat se na noge (jer ko ti garatuje da češ se aš dočekati na noge?!), nije izlaz ni imati na koga se oslonit, a isto tako često i plan B propadne.
Vjerujem samo Bogu i u snagu koju mi On daje, hvala Ti što si me naučio da "letim" u ovome svijetu koji kod mene još uvijek postoji i u kojem sija sunce bez obzira što ponekad zađe. Jer vrijeme? cijeni ga dok ga imaš!

Najbolje od mene
<< 12/2015 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19023

Powered by Blogger.ba