Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


23.12.2015.

17. Neću tužne priče danas primam samo smijeh il u kešu il na rate meni svejedno je.

Hvala svima koji su mi jučer uljepšali dan bilo to kometarom ili pp.
Nekako sam shvatila da ljudi koji zaslužuju pažnju sami se obrate i požele sreću.
Hvala još jednom.
Ja i Graf smo jutros kao po starom običaju otišli u šetnju. Dakle oko pola sedam, još uvijek je mračno napolju. A kako sam stalni gost na Betaniji sa Grafom tako da smo hajmo reći uvijek dobro dočekani. Ispričali smo se sa šapama lutalicama, a i jednom Grafom prijateljicom. Uhh.. samo kad je Graf ugleda, oči mu se ožare. :D Ljepotan moj.
U posljednje vrijeme, ne znam da li ste primjetili pokušavam da izbjegnem ponoćnu svađu sa sobom. Iako znam da sve što napišem tada je prosto tako. Ali ipak odmaram mozak, treba mu odmora. Imala sam osjećaj da će pući od silnih misli.
Prosto sam odlučila da u ovu godinu uđem sa osmjehom na licu. Ne želim suze, ne želim negativne misli. Ne želim ništa što će mi pokvariti ovaj divan osjećaj.
Jednostavno sam se jučer probudila sa takvim mislima u glavi i neću dopustit da neko ili nešto pokvari.

Najbolje od mene
<< 12/2015 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19022

Powered by Blogger.ba