Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


25.12.2015.

20. Završilo je.

Eto šest godina moga živita je zavšilo, od sada vjerovatno ćete rijeđe ovdje čitati postove veselog karaktera. Odoh i ja u one ustaljene, depresivne i pesimistične bloggove. Stvarno nisam imala namjeru biti ovakva, imala sam dosta planova, ali eto pokvariše se u jednom danu. I mislim da se ovo više ne može nazvati da je najbolje od mene, jer toga više nema.
Ostavio me je, jednom porukom. Ne znam možda sam bila i dosadna djevojka. Od mene nikad nije dobio ništa više od iskrenog zagrljaja i poljupca. Dosadilo mu je, ipak nije on više dječak, njemu treba BOLJA. Našao ju je nadam se da će biti sretan. Nadam se da on može tek tako sve uspomene sa kaputa strest. Ja ne mogu, a iako mogu trebaće mi dosta vremena.
Završilo je preko telefona nikada nisam mogla zamisliti naš kraj, ali eto došao je.
Nemam snage prosto ni da pišem, previše je suza u očima kako bih vidjela šta pišem. Previše..
Vi koji ste i čitali moj blogg, više nećete jer ovdje više nema ništa pametno pročitat. Ovo je od sada samo moj vetil, kojim ću ublažavati svoju bol.
Tek sada razumijem zašto nije došao na maturu, zašto nove godine ne slavimo zajedno, zašto me svi pitaju jesam li sa njim, zašto me nije upoznao sa svojima a ja kada sam predložila da upozna moje nije želio. Tek sada sam HRABRA i priznajem sve.

Najbolje od mene
<< 12/2015 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19022

Powered by Blogger.ba