Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


26.12.2015.

21. Još uvijek.

Još uvijek sam u njegovoj dukserici, još uvijek je narukvica sa našim incijalima na ruci. Još uvijek se kao nadam, a ugasila sam telefon, promjenila lozinke na internetu.
Čudno je to, jer ja nikad te lozinke nisam tražila od njega, niti sam ikad zavirivala u njegovu privatnost. Dok je on uvijek želio sve da zna, uvijek je trazio lozinku od svega.
I eto sad on kaže da ja njega špiuniram, nikada ga nisam špiunirala, možda jesam trebala pa ne bih ispala ovolika budala kao danas. Dozvolila sam sebi da u najboljim godinama tonem dublje u propast.
Ne znam, jesam naslućivala, kada je počeo da radi. Jesam. Ne mogu lagat, ali sam uvijek sebe prekinula u takvim mislima. Tjerala sam sebe da razmišljam samo o njegovim dobrim osobinama i upijala ih.
Ja ne mogu prosto da pljujem po njegovom imenu, jer on je moje sve. Od petog razreda osovne sam ga krišom posmatrala i dolazila na klizanje kako bih ga samo vidjela, da bi u osmom to prestala da radim i onda je on mene potražio. I eto prošla je i srednja, došao fakultet. Nijednog mladića nisam pogledala, a ako je ko pogledao mene samo bih ih odgurnula.
Možda mi Bog i pokazuje kakva sam to ja osoba postala. Jer prije sam uvijek bila okupirana sa vremenom, ispunjenim. A od kada sam njega upoznala, on je želio da me ima samo za sebe, kada bih izašla sa prijateljicama, on bi se ljutio, sumnjao. Tako sam prestala i izlazit. (A on sada kaže da sam ja to njemu radila. Laže sam sebe sa time, jer ja i on znamo ko je to radio.) Živjela sam samo za taj jedan dan u sedmici, kako bi se moje oči nahranile.
Još je rano da išta više pišem. A i ne mogu više.

Najbolje od mene
<< 12/2015 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19023

Powered by Blogger.ba