Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


27.12.2015.

22. Ljubav je slijepa, lijepa, ljubav oprasta?!

Još uvijek čekam da bude bolje, ali nije ni jednu malu trunčicu. Samo je gore, ali bolje nije. U glavi samo vrtim posljednjih mjesec dana.Tek sada shvatam koliko je ljubav slijepa i lijepa pa sve ono što tada nisam, sada primječujem. Vraćam film. Pa kako to da nisam prije primjetila, sve je naslućivalo na to. Uvijek sam svo to nejavljanje, zapostavljanje prepisivala umoru. Jer znala sam da mu je ovo prvo radno iskustvo i da nije navikao, pa reko umoran je ipak je to za njega velika promjena.

Jučer je zvao, ali samno jednom. Pošto me nije mogao dobiti na mobitel, zvao je na fiksni, nisam se se javila. Javila se mama i rekla da nisam kod kuće. Ali eto zvao me na fiksni, pa reko možda mu je žao, možda nije tako mislio, možda je to od njega samo umor uradio, reko doći će on. I sve čekam da čujem zvono na vratima, i kad otvorim vrata da ga snažno zagrlim. Ali uzalud, sve je to uzalud. Kada bi barem znala da me još uvijek, voli da se njegova osjećanja prema meni nisu promjenila, da sve ovo je samo umor, odmah bi se borila za nas, ne bih dopustila da ovako završi. Još uvijek čekam, čekam da mi kaže kako je ovo samo jedna prepreka koju moramo zajedno preći.

Najbolje od mene
<< 12/2015 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19022

Powered by Blogger.ba