Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


29.12.2015.

25. Da vrijeme brže prođe...

Ja prosto znam čudno da volim, da želim i ponašam. Skoro uvijek previše pričam nikada ne ušutim. Često pričam kada nije potrebno, a uvijek šutim kada trebam nešto da kažem. Tako da bar ovdje mogu da pišem i kad treba i kad ne treba.

Nije moguče spavati nikako.. Hvala Bogu pa mi je mama donjela tablet da mogu pisati..Kao što znate zaglavila sam u bolnici, danas mi je prvi dan.(već jučer kad vidim koliko je sati) Čim sam došla, došlo je do problema jer dali su mu paracitamol, a alergična sam na isti. Ustanovili su odmah da je u pitanju teška dehidracija. Stavili su mi neku cjevčicu u nos, koja će kao nadomjestiti tečnost i naravno još jednu direktno u venu, evo čitav dan mi kapa, užasno mi ide na živce, ne mogu se otići ni olakšati kako treba. Ne znam kako mogu dopustiti ovako loše uvjete u bolnici, pa ljudi žohari su svuda! Spala sam na 48 kg, danima ništa ne mogu da jedem, povraćam. Planiraju me zadržati i sutra, ali ne već sam rekla mami da nema šanse, želim kući!

Vrijeme kao da je stalo, nikako da prođe, neće da mi učini uslugu. Vrijeme ne želi da radi ono što ja želim od njega, pa tako da se pokušavam naviknuti. Postoje dani kada jedva pišem, pa se nekako natjeram ili me baš ovo vrijeme natjera da nešto zapišem iako nema poente. A isto tako postoje i oni dani kada me samo slova razumiju. Moje sreća je u pitanju, zamislila sam želju sinoć ili da se vrati vrijeme ili da me nema. Nema više poente.

Mogu da se zakunem kada god se ovo nekome drugome desilo da sam klimala glavom, a nisam razumijela šta u stvari potvrđujem. Puno puta nisam razumijela. A sada vidim nešto je moralo da se promjeni sa godinama?! Neko, puno pametniji, rekao mi je, takođe, da ću se svim svojim sadašnjim problemima u budućnosti smijjati. Biće i gore, kažu, biće gore kada počneš da živiš život onakav kakav u stvari jeste. I tada sam klimala glavom, ne shvatajući šta pričaju. Mislim da je sada život počeo. To mislim jer ne vidim da je ikad bilo GORE a u isto vrijeme da sam ovoliko mirna.

Ne tražim smisao života, jer smatram da pisanjem ovih postova stvaram svoj. Vremenom će se i on ukazati, kao godinama utabana staza. U glavi čujem onaj dobro poznati glas kako mi govori: "E to je poenta". I ja napokon klimam glavom i razumijem.

Najbolje od mene
<< 12/2015 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19022

Powered by Blogger.ba