Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


30.12.2015.

27. Nema više magle.

Ponekad desi se...
Stojim i gledam svoje tijelo i sama sebi se smijem, toliko glasno i histerično. Ne znam kako toliko griješim, gledam se i pokušavam da shvatim zašto toliko puno griješim?!

Mrzim miris bolnice, mrzim. Čudno se osjećam. Ma mislim da ja uopće više ne osjećam, mislim da sam izgubila osjećaj. Ne znam, recite mi vi, da li je to uopšte moguće? Negdje podsvjesno znam da to nije moguće, ali to stvarno mislim, mislim da sam izgubila osjećaje. A ako se ovo može nazvat osjećaj, što se trenutno odvija u meni, onda ja imam osjećaj da ništa više nije bitno. Čudno je to kad izgubiš volju da jedeš, ujna mi je donjela najukusnije poslastice, a ja čak i nepomislim da probam.

Jedino što još uvijek volim je da slušam pjesme koje sam skroz zaboravila, čitam nastavke starih knjiga čijih se prethodnih dijelova kroz maglu sjećam i obnavljam stara prijateljstva. Želim da odem odavde, a da se što prije vratim ali da sve bude kao prije, ako ne, onda je bolje da se ne vraćam. Opet čujem neki dio pjesme koji me podseća na nešto staro. Lijepo je to kad imaš čega da se sjećaš. Ne znam šta se dešava sa mnom, ali želim odgovor.

Danas, su izašli svi koji su bili tu u mojoj sobi, ja izlazim tek sutra ujutro poslje vizite, a željela sam danas, vidim nema više magle, otišla je da je barem mene povukla sa sobom.

Najbolje od mene
<< 12/2015 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19022

Powered by Blogger.ba