Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


01.01.2016.

30. Eto ga Januar.

Priznajem život umije ponekada da napiše uvod o sebi, iako ja danima odbijam da pišem o njemu. Sinoć sam promjenila par godišnjih doba u jednom danu, došao je tačno minut do ponoći da mi zaželi sretnu novu godinu.

Kada me je ugledao prvo je zaplakao, zaplakala sam i ja iako znam da nisam smjela. Iznenadio se kada je vidio kako izgledam, nisam progovorila ni jednu jedinu rijeć. Postavljao mi je milion pitanja, milion kritika, nisam ni jednu progovorila samo sam upijala njegov miris, izvinjavao se. Na kraju je rekao: "Volim te" ja sam samo prošaputala: "Volim i ja tebe". Zamolio me je da upalim mobitel kako bi se čuli, još uvijek nisam. Pitao me je da se sutra (tj.danas) nađemo kako bi popričali, odbila sam ga i rekla da nisam spremna i da ću mu javiti kada budem. Iskreno dok sam to izgovarala raspadala sam se, ali sam to ipak uspjela izgovoriti. Utrčala sam kuću.

I evo danas, čitav dan razmišljam, šta sad ovo treba da znaći. Pogasila sam svjetla, sada je jedina svjetlost koja dolazi iz laptopa sa ovog bijelog prostora. Ovo su mi trebali biti dani kada sebi postavljam prioritete, a ja još uvijek nisam završila sa prošlom godinom.

Zbunjena sam.

Ostat ću jaka.
Ostat ću jaka.


01.01.2016.

29. Sretna nova godina 2016

Da vas sve prati zdravlje, sreća i uspjeh. :D

Najbolje od mene

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
20303

Powered by Blogger.ba