Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


04.01.2016.

34. I necu patiti jer me moras voljeti Bogovi su dali isti bol za oboje..


O Jesenjinu nikad necu pjevati, jer je ludi pjesnik zivot dao bludnoj svetici...

04.01.2016.

33. Dobar dan, dobar dan, dobrar dan.

Par stvari sam uspjela da prenesem na ovoj svoj bijeli prostor koji ide na blog. A isto tako par stvari sam željela da prenesem, a nisam uspjela. Trenutno mi je previše stvari na umu. Jedinostavno sam se počela i da gubim, mislim znam ja šta trebam, ali u toj silnoj želji zatvorim oči i prespavam dan. Tako prođe još jedan dan bez uzimanja vitamina i bez jela. Sada se trudim jedino šta znam da radim u takvim trenutcima, a to je da radim bilo šta što će mi pomoći da svoje tijelo vratim u žive. Voljela bih dok jedem da mi neko priča bilo šta samo da ne razmišljam o tome da jedem. Muka mi je od same pomisli na hranu, jer znam da ću opet da se mučim. I tako dok gutam zalogaje ražovog kruha, pokušavam da razmišljam o svakakvim glupostima. Samo da ne razmišljam o onome što trenutno radim. Zatrovana sam mislima. Lošim, dobrim, pokušajima od misli. A i ja sam negdje usput postala pokušaj. Imam užasnu potrebu da sve konce držim u svojim rukama, jer znam da zbog toga što to prije nisam radila sam se dovela u ovako stanje. Životinje mijenjaju dlaku kada prođe zima. A ljudi? I ljudi su životinje. Samo one koje svoju dlaku mijenjaju po potrebi. Pa tako i ja sada pokušavam da sa sebe skinem taj nevidljivi teret koji me jede. Skidam ga polako, ne dodirujući ga. Plešem, imam snage! Biću bolje. Jer ja želim da svaki slijedeći dan bude dobar.
Dobar dan, dobar dan, dobar dan, kraj sedmice.
Dobar dan, dobar dan, dobar dan, kraj mjeseca.
Dobar dan, dobar dan, dobar dan, kraj…? Nema kraja. NIKAD!
Želim da tako bude, a i kad bude loših dana lijepši je osjećaj kad znam da sam se nadala dobrom.

Najbolje od mene

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
20302

Powered by Blogger.ba