Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


07.01.2016.

40. Moram dodati. GLAVO LUDA!

Ovo je definitivno bilo najgore od mene. Neće se ponoviti. :D

07.01.2016.

39. Laku noć

Želim vam ugodnu noć uz pjesmu: https://www.youtube.com/watch?v=_ntu4Q7sffg

I moram dodati stvarno nekad ne razmišljam!

07.01.2016.

38. Volim zimu.

Poslje duže vremena izvela sam Grafa u šetnju, napunila baterije i eto kofol sam kao bolje... Ne znam nekako imam osjećaj sam na milion mjesta u jednom danu, moje misli trče za mnom, a srce čeka kod nekog dalekog. Mislim da ćemo se pronaći već u Februaru... Moj život je pomalo Januar, volim zimu. I dalje se pripremam da budem zaista sretna. Januar i ovi zimski "vragovi" mi pomažu.

07.01.2016.

37. Još postoje istine koje vole boljeti.

Najbolje od mene

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
20303

Powered by Blogger.ba