Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


08.01.2016.

41. Dobro jutro ljepotice. :D

Sinoć prije nego što ću ugasit laptop prvo sam uradila ono što mi je jedna bloggerka savjetovala. Meni je to izgledalo i idalje izgleda kao jako dobar savjet. Tako da sam uradila slijedeće stvari.

Napisala sam sebi cedulice.. Sa slijedećim sadržajem: Ceduljicu sa: DOBRO JUTRO LJEPOTICE, zaljepila sam je na unutrašnjost ormara. Napisala sam još jednu ceduljicu sa: LAKU NOĆ LJEPOTICE, koju sam zaljepila unutar police gdje mi stoji pidžama. U mome kupatilo također na ogledalu piše na ceduljici: ĆAO LJEPOTICE. (to sam napisala samo u svome kupatilu previše bi bilo da sam pisala u drugom..) Bojanku nisam kupila, ali sam odlučila sama sebi da je napravim. (jer volim da crtam/slikam) U potrazi sam za plastelinom.
(neću da je spomnjem ko je ona, ako bude željela da se zna da je ona, sama će to reći)
Uglavnom dan u kojem sama sebi govorim: Dobro jutro ljepotice je počeo jako dobro. Moram priznati da sam se sama sebi nasmijala na trenutak. Mislim da ga je to i učinilo tako posebnim. Sada dok ovo pišem pijem crni čaj sa mlijekom, moram vam reći da nikad nije bio ovoliko ukusan.

Spava ko zaklan.... :D
Spava ko zaklan.... :D


Najbolje od mene

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19023

Powered by Blogger.ba