Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


09.01.2016.

44. Potaknuta današnjim danom.

Vi vjerovatno ne znate ništa o Januaru, a kada to kažem mislim da ne znate šta on meni znaći. Čim ne znate ništa o Januaru, dakle ne znate ništa ni o meni. A kako ćete i znati?!

Januar ima tu jednu pjesmu, koja spaja. Koja je spojila nas još daaavno. Januar sam po sebi ne traži puno, ne zahtjeva drastične promjene. Malo mene ima u svakom Januaru. Sada u svakom Januarskom danu ima po jedan moj potpis peticije na pravo na zaborav i sreću.Zaboravila sam koliko brzo može da prođe ono površno. A ono potkožno se ne dira, ne čačka, ne gleda i ostavlja da samo od sebe prođe, iako je u koži u krvi, u mislima. Zbog toga ja otvaram rane i kopam po duši. Ja sam mazohista kada je riječ o sjećanjima. Potrebno mi je jako malo da se razočaram i da ponovo nekome vjerujem ovih dana. Januar je takav, namjerno prevrtljiv. On zna koliko mi malo trba da posustanem. U Januar stavljam dijelić svog srca, stavit ću svaki put po djelić, da te sačeka. Ja sam na milion mjesta u jednom danu. Moje misli trče za mnom, a srce čeka kod nekog daleko. I dalje se pripremam da budem zaista sretna!

Najbolje od mene

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19022

Powered by Blogger.ba