Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


12.01.2016.

51. Laku noć

Pa ti draga od mene pravi greške, smij se do suza i plači u tišini. Budi glupa kada pamet vidi i nikada ne gledaj kada boli. Svoju ljubav neću više da dijelim ni sa kim, ali sam zaboravila da sebični ne znaju da vole. Ipak hoću. Razmišljam da li postoji neko ko hoda isto kao ja, misli kao ja i bez gledanja umje da prati moj put. Da li postoji neko ko se neće pobuniti jer sam rekla ”moj put”. Postoji li osoba ona koja zna da je nebitno da li je put njegov ili moj, jer mi u stvari imamo jedan put. Da li sam ja sve vrijeme išla pogrešnim putem sa pogrešnom osobom?
Želim da vjerujem da nisam. Ja u ovom trenutku nemam snage za hodanje tim istim putem, ali ne mogu da zaboravim da taj put postoji i dalje. On sija i postojaniji je od običnog puta i bliže je srcu. Nekada mi se učini da je cijlo srce. A srce se nikada ne umara od hoda i ne bira sa kim će ići u paru. Njega ne zanima da li će se poslje ustanoviti da griješi, srce živi za trenutak. Srce umije da preživi ono što ne možeš ni da pretpostaviš. Ono što ti sam ne možeš da preživiš.

Laku noć dragi moji i čuvajte svoje srce.

12.01.2016.

50. Dobar dan ljepotice.

Dobar dan ljepotice i ljepotani. :D
Kod mene evo Sunce u sred Januara. (Severina u onoj svojoj pjesmi to nije predvidjela :O :P) Ako ste pomislili da ne osjećam onu bol. Osjećam i dalje samo se skrila negdje duboko. Popravila sam kilažu imam 47 kg. Sama pomisao na to mi je znatno pomogla da i ovaj dan osmjeh krasi moje lice.

Čudan osjećaj u trbuhu, al' nemoj mi ga kvarit' i danas mi je uspjelo zaljubit' se u male stvari. - Elemental
Čudan osjećaj u trbuhu, al' nemoj mi ga kvarit' i danas mi je uspjelo zaljubit' se u male stvari. - Elemental


Najbolje od mene

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
20303

Powered by Blogger.ba