Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


13.01.2016.

53. Dosta je.

Teško je dok ne odlučiš, do tada sve prepreke izgledau neprelazne. Sve ono što nam predstavlja teškoću, teško je. Ja najbolje znam koliko, ali neću više da čekam da pređemo zajedno prepreke, ne mogu jer više nemam snage niti volje.

Meni je jednostavno postalo muka od mlakih ljudi, od mlakih ljubavi, mlakog nedostajanja. Ma do srži i na kraju opet ništa. Ako neću biti tu uvijek, ako nećeš biti tu uvijek. Onda je bolje nikako. Ili ću te grliti jako ili te neću grliti nikako. To govori dosta o meni! I vjerujte da je tako najbolje, boriću se za sebe odustajem od ljudi, odustajem od nas ovoga puta definitivno nema više nazad.

Ova prašina se predugo gomilala, vrijeme je da očistim jer prlja mi dušu.
Laku noć, ljepototice i ljepotani, osmjeh na lice jer ako vama nije stalo do vas sami, neće nikome drugom vjerujte.
"A gospođa Ruža je radila goblen i subotom igrala tač. Od muža joj ostalo par žutih slika, oficirska kapa i mač." - Balašević

13.01.2016.

52. Vraća mi se okus kao poslije bolesti, strah me kad se sjetim..

Najbolje od mene

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
20304

Powered by Blogger.ba