Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


17.01.2016.

57. Jesam vam pričala koliko volim Zimu?

Ne, nisam. Volim zimu jer me podsjeća na čistoću. Baš zbog toga zašto je toliko bijela nekako djeluje nevino, a zna da ujeda. Volim je jer me uvijek sama pomisao na nju podsjeća na svježinu. Volim dok koračam snijegom, čujem da škripi pod nogama. Volim kad mi se zamagle prozori parom pa mogu da crtam po njima... Volim i kada se prozori na autu smrznu, pa vidim one prelijepe figurice na njima. Volim i velike pahuljice dok lapršaju dok padaju i plešu kao najljepše balerine. Ovoga puta zimsku idilu posmatram sa prozora, punim baterije pogledom koji mi hrani dušu, sutra kada krenem na put znam da ću biti spremna da pobijedim sve!
Uživajte dok možete, cijenite svaki trenutak u svome životu. Ne dozvolite da bude prekasno.
Ugodan dan ljepotice moje i ljepotani. :D

<3
<3


Najbolje od mene

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
22916

Powered by Blogger.ba