Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


18.01.2016.

59. Živa sam.

Željela bih da zahvalim svima koji se brinu i obraćaju mi se putem kometara ili PP. Oprostie ali nisam u mogučnosti odgovoriti odmah. Moram priznati nisam očekivala 38 poruka, nisam mislila da je ikome stalo do ovoga što ja pišem o sebi, mislila sam da je to samo moja bitka. Hvala na podršci niste ni svjesni koliko mi to znači. Vaše rijeći mi puno znače, i daju mi snagu.
Stigla sam živa, ne baš i najboljeg zdravlja. Ali opet stigla sam na vrijeme, bar tako kažu. Imaju plan da me drže ovdje dok to ne poprave, kažu da nisam među najgorim slučajevima. Ovih dana imaju u planu da mi rade razne analize. Doktor mi je ukratko objasnio kako to ide. Stvar bi bila puno lakša da ja pored ovog poremečaja u iskrani nisam dobila i vodene kozice. Da, dobro ste čuli. Nisam ih prije prebolovala i eto došlo je i to vrijeme. Nalazim se u Zagrebu. Moje posjete u ovaj grad su uvijek bile rekreativne prirode. Čim sam došla u bolnicu prvo su me izmjerili - visina: 167 cm; težina 43,8 kg (ne znam ni sama kako, jer sedmicu prije sam se vagala imala sam 47 kg) To je opet bila neka vrsta šoka jer nisam očekivala, bila sam uvjerena da sam popravila kilažu i da stvari idu na bolje. Iz razloga što sam dobila vodene kozice, sama sam u sobi. Mogu vam reći da mi ova samoća i prija. Dan, kao dan bio je jako težak. Dobra vjest je ta da može gore, da nije najgore. Ali ipak bole me zglobovi i noge, jako brzo se umaram. Moram se pomiriti sa činjenicom da je u pitanju Anoreksija - koja hvala Bogu nije baš daleko dogurala. Pomirila sam se, sada samo želim da popijem toplu čokoladu ili da pojedem porciju fileta, a da to isto moj organizam primi onako kako treba.

Wi-fi, imam, ali nemam baš i snagu da provodim vrijeme za laptop kako bih pisala. Trenutno se družim sa knjigom : “40 pravila ljubavi“. Vas čitam preko tableta redovno, svaki vaš sretni dan je i moj. A i tužni ne brinite.

Molim vas ljepotice moje volite sebe, čuvajte se i pazite. Svaki dan obradujte sebe bar jednom sitnicom. Nikad ne dozvolite da dođe do toga da same sebi niste dovoljne i da same za sebe nešto ne možete učiniti.
Ljepotani i vi se čuvajte jer bolest ne bira dal' ste „slabijeg ili jačeg“ spola to nije bitno, bitno je da se čuvate i onda kada mislite da ste najači.
Budite mi sretni, do skorog pisanja.
Laku noć. :D

18.01.2016.

58. Sutra putujem

Nadam se najboljem, ukoliko budem imala snage i wi fi pisat ću, da olakšam dušu. A ako se ne javim i ako se ne pojavim. Barem ću biti sretna da je sve ostalo u kukama slova. Idem osvojiti bitku života.
Laku noć ljepotice moje (naravno želim i ljepotanima sve najbolje), nikada ne dozvolite da vaša duša zaplače budite mi stalno nasmijane i vedre. Svaki dan neka vam bude jedan od onih koji će ostati urezan u srcu po najljepšem sjećanju.

"Barem sam voljela, ma barem sam probala, živim bez žaljenja, umirem slobodna." - Elemental

Jesil' bolan?
Jesil' bolan?


Najbolje od mene

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
22916

Powered by Blogger.ba