Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


19.01.2016.

61. Prvi put iskreno, bez trunke laži, ja poluglasno, sto mogu tiše istinu rekoh, da je ne volim da kraj nje nisam srečan više..

19.01.2016.

60. Dobro veče dragi moji.

Dan kao dan je protekao jako mirno i jako sporo.
Kod mene danas dan jako sporo protiče. Danas sam završila druženje sa "40 pravila ljubavi". Sutra prelazim na drugu knjigu. Graf i mačke mi fale, užasno. Činjenica da ne mogu hodati dodatno otežava stvar. Inače kao mala dvije godine nisam mogla na noge, tačnije kada sam imala pet godina pa sve do sedme. Zbog loše cirkulacije. To se do sada nikada nije vračalo. Eto sada jeste, vodene kozice su još jedna otežavajuča okolnost. Ali eto kažu ono što te ne ubije, ojača te.
Uglavnom još jedan kraj dana i novi sutrašnji poćetak je pred nama. Provedite ugodnu noć.
Laku noć. :)

Ako možete pošaljite mi jedan ovakav paket. :D

Najbolje od mene

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
20303

Powered by Blogger.ba