Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


28.01.2016.

68. Nekada postanemo baš ono što nikada nismo voljeli.

Već nekoliko dana pokušavam da napišem post, da u njega salijem sve ono što me muči, da u njega salijem svoje osjećanja. Koliko god puta da pokušam ne uspjevam. Moja trenutna osjećanja je ne moguće prenjeti u rijeći. Koliko god željela da njega pamtim po lošem ne uspjevam, sjećam se samo sretnih trenutaka. Iskreno nikada nisam mislila da ja posjedujem ovoliki kapacitet da nekoga volim. Bez obzira što nisam sa njim i što nikada više neću biti moja ljubav iz dana u dan raste, raste izvan područija mog srca. Ne mogu se oduprijeti tome. Nedostaje mi on, nedostajem sama sebi, nedostaju mi prošli dani. Nekada razmišljam o tome da bi možda bilo bolje da ga nisam ni upoznala, ali brzo se prekinem i pomislim Bog mi te je poslao da bih naučila da volim. I sada dok ovo pišem kada se sjetim njega osmjeh mi se razvuče od uha do uha, ali jako brzo zamjene ga suze. Fale mi razgovri o našoj budučnosti. Jer jedino oni su me znali pokrenuti i natjerati da se trgnem, natjerat me da krenem dalje. Bojim se da sam postala jedna od onih ljenih ljudi. O tome sam pisala na početku blogga. Pisala sam o tome koliko ne mogu da shvatim te ljude. A sada, sada sam postala jedna od njih.

PS: AKO KO ZNA NEKA MI KAŽE U KOJOJ SE APOTECI, RADNJI, PRODAVNICI KUPUJE TO VRIJEME KOJE LIJEČI SVE?

Najbolje od mene

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
20303

Powered by Blogger.ba