Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


26.05.2016.

70. Napokon kući!

Dobra veče dragi moji bloggeri,
Iskrena da budem ni sama ne znam odakle da počnem, tako da odmah najavljujem da će vjerovatno sve biti nabacano. Sinoć kasno sam stigla kući.
Ali hajde da krenem od toga da ne udustajem od živita, bili ste upravu. Ne ide to tako lahko. Ni umrijeti nije lako. Pomirila sam se sa činjenicom da sam ostala bez njega, a isto tako sebi dala zadatak da svome životu dam neki sasvim drugi sjaj.
Imala sam dosta slobodnog vremena da u glavi posložim kockice i nakon četri mjeseca uspjela sam!
Ne znam šta da vam kažem, nakon prelaska granice sam tek počela da dišem, kada sam ugledala svjetla Sarajeva srce je kucalo 200 na sat. A tek kada su me ugledale okice mog Grafa, mačaka duša mi je zaživila. Jutros rano u rani Sabah sam popila sa mamom kafu i naravno jutarnja šetnja sa Grafom. Ne mogu opisati osjećaj slobode koji sam danas doživjela. I shvatila sam tek danas kada nisam imala šta da izgubim da imam sve.
Trenutno nisam u stanju da rezimiram sve, ali eto požurila sam da se javim da sam TU!

Najbolje od mene
<< 05/2016 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19022

Powered by Blogger.ba