Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


04.08.2016.

74. Hej!

Nakon dugo vremena priznala sam sebi da bar nekoliko puta dnevno razmišljam o njemu. Prošlo je duugo otkako nismo razgovarali, vidjeli se. Hrani me ta činjenica da je pokušao da stupi u kontakt s mnom, ali uzalud jer ja još uvijek nisam dovoljno jaka da mogu da ga pogledam u oči i kažem da ga ne volim. Čudan je to osjećaj kada nekoga voliš, a mrziš. Koliko god da mrziš duplo više voliš. Kažu bilo pa prošlo, pa haj neka bude tako!

E sad, zašto nisam pisala iskreno da vam kažem rijetko kada sam slobodna da provedem vrijeme na netu, uvijek sam u prirodi, uživam sa Grafom u svakom novom danu. Ne znam da li se ko od vas sijeća, ali pisala sam vam o tome da želim postati policajac. E pa došlo je vrijeme za to, prijavila sam se na konkurs u drugom kantonu jer KS nikako da dođe na red. Radim na tome da povratim kondiciju, mogu vam reci da povratila jesam, ali kondiciju još uvijek nisam. :D Ali na dobrom sam putu.

Ne znam šta se dešava s mnom, ali stvarno to je to. Nemam puno toga šta da napišem, a i primjetili ste da ne pišem u svoje vrijeme. Čujemo se opet, nadam se u ponoć kada ću opet da vam otvorim svoju dušu baš kao nekada jer još uvijek nisam spremna, ali biću.
Eto odoh se sad sunčati. :D (Da malo ovo svoje mramorno tijelo nahranim D-vitaminom)

Najbolje od mene
<< 08/2016 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19022

Powered by Blogger.ba