Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


13.05.2017.

78. Hello, it's me!

Dobro večer dragi moji,

Primjetili ste da me nije bilo poprilično dugo. Razlog mog odsusva svakakako nije ne opravdan. Znate i sami da sam na sve moguće načine se pokušala da nosim sa svojim bolom. Pokušala sam da se okupiram obavezama. Prvo sam posegla za onim što sam oduvijek maštala i željela. Prijavljivala sam se tri puta na konkurs za policiju, na prva dva su me eliminisali navodno nepotpuna dokumentacija i ako nisu naveli šta tačno nedostaje. Otom potom, što se tiče fakulteta još uvijek nisam odustala, ali trenutno je na jednoj pauzi.

Pojavila se šansa da odem u Njemačku, A igrom slučaja pored završene gimnazije imala sam završenu i srednju medicinsku školi. Pitate se zašto? Zbog toga jer su moji imali takvu želju još od mog djetinstva. Uglavnom, da ne duljim. Sve što je bilo potrebno jeste da naučim "malo" da "pričam" (frfljam) na njemačkom, odmah da napomenem od tog jezika mi se oduvijek diže kosa na glavi. Ne volim ga! Na razgovoru sa poslodavcem, odmah sam prošla jer sam imala tu neku svoju priču koja prolazi, tako reći imala sam ludu sreću. Vizu sam također odmah dobila jer to je bilo kao školovanje i praksa.

Da skrtim priču:

Već šest mjeseci sam u Istočnoj Njemačkoj tačnije Berlinu.  Za tih šest mjeseci sam uspjela uštedjeti da kupim kakvo takvo auto, nije sada Bog zna šta, ali služi svojoj svrhi. Svoje redovno obradujem znakovima pažnje koji im puno znače.

Moj bjeg u Berlin nije još uvijek urodio plodom, još uvijek nisam preboljela njega. Sumnjam i da  ću. Ali eto jedino zbog čega nikako ne žalim je to jer sam uvijek u toj vezi imala granicu i nismo prelazili zagrljaj i poljubac jer tek sada shvatam šta bih ja u stvari sve izgubila. Jeste da mi je teško, ali jednim djelom sam sretna zbog toga jer sam se oduprijela tome. Nije da ne znam kako je on, znam. Nazove tu i tamo moju mamu da pita za mene, zvao je i mene u nadi da se pomirimo, Ali ja sam pobornik toga jednom izgubljeno povjerenje se nikada ne moze vratiti.

Ono što me svi vi uvijek pitate, da li sam ozdravila jesam, Živim zdravo i hvala vam na podršci koju ste mi pružili, znam da možda zvuči ne stvarno ali ste mi zaista pružili veelikui podršku koja mnogo znači.

Ugodna noć dragi moji. Ostajte mi dobro.

Najbolje od mene
<< 05/2017 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19022

Powered by Blogger.ba