Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


22.09.2018.

82. Kao što sam i rekla ostajte mi dobro do sutra.

Ne znam da li da se vratim na temu udaje jer mi se od same pomisli sve u želutcu prevrne.
Ali ipak moram.
Svi vi koji ste nekada prije čitali moj blogg znate kroz šta sve sam prošla u ove tri godine.
I baš zbog svega toga više nisam u stanju da razjasnim u svojoj glavi šta je ispravno, a šta ne.
Ukratko:
-Znate da me ostavio, nije mario za mene ni mrvicu. Doduše i ja sam čudna sorta djevojke. U tih šest godina veze sve što smo tako reći "konzumirali" u vezi je bio stidljivi poljubac i čvrsto držanje za ruke. Znaći doslovno samo to.
-Vjerovatno je njemu sve to dosadilo i odlučio je da krene dalje bez mene, sipatično je to što je ta nagla promjena u mišljenju došla nakon što se on zaposlio u jednom butiku u SCC-centru u Sarajevu.
-Uglavnom ostavio me zbog prevelikog stresa borila sam se sa anoreksiom koja mi je uveliko promjenila život.
Kasnije je i pobijedila, ali sam negdje u dubini duše još bolovala sa njim. Jedini izlaz je bio bijeg.
Pobijegla sam od njega, da bih na kraju ipak se pomirila sa njim. Iskreno nakon svega što sam prošla mislim da sam se pomirila iz navike jer znam da ga volim da drugačije ne može, da me niko drugi sem njega ne može voljeti. Sama sam sebe u to uvjerila.
Jer iskreno ja ne znam kako bih uopče sa nekih drugim pričala, kako bih se ponašala? Da li bi me neko drugi mogao uoče voljeti? Šta ako se kasnije u životu zapitam i počnem da sjećam tih dana provedenih sa njim?
Jer ipak on je sa mnom bio od moje 14 godine, pa sve do 20.
Mislim da se opet vrtim u krug i da sam vam doslovno ponovila sve ono što sam vam već rekla.
Ali ja zaista ne znam šta da radim. Šta bi ste vi uradili da ste u mojoj sitaciji, eto vi vidite ovu moju sitaciju iz drugogog ugla? Zanima me vaše mišljenje?

Najbolje od mene
<< 09/2018 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19023

Powered by Blogger.ba