Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


25.09.2018.

83. O jesenjem spremanju, smeću i jos o koječemu..

Jesen je tu, a ja moram da selim u novi stan. Pa pored uobičajnom spremanju ja moram još i to. Ne znam, valjda to tako kod svih nas dođe sa novim godišnjim dobom.
Ja ne znam kako je kod vas, ali kod mene uvijek ima nekih računa, papira i tako ja uvijek jedan dan bacim na to "pregledanje" da li će mi trebati taj papir ili račun ili ne. Tako je bilo i danas.
I na kraju naravno nisam ništa uspjela srediti već sam samo dvije velike vreće smeća dobila. Eh, sada da sam u Bosni rekla bih neka stoji trebat će za potpale što kod kuće što na vikendici.
Helem nejse, nego da se vratimo na to spramnje/čišćenje... i tako sam vam ja danas čistila tu prašinu i smeće i ko zna šta još ne.. Nadala sam se da ću tako razbistriti i svoje misli, ali eto nisam.
Pripremam se za taj veliki korak, a ne znam kako stići sve, radim dva posla idem u školu i još dodatno kurs, ne znam kako uopče uspjevam. Svi me pritiskaju sa svih strana, a ja ne znam gdje udaram.
Bojim se da ću na kraju ugasiti telefon da me niko ne može kontaktirati dok sve kockice u glavi ne posložim, a sve više i više stječem takav utisam da bi to u najmanju ruku bilo i najbolje.
Da mi je neko prije dvije godine rekao da ću biti ovdje gdje sam, ma rekla bih mu da nije normalan. Jer ja sam inače uvijek bila pobornik da se treba ostati u domovini i nešto tamo postići. I eto.. gle gdje sam? Zbog toga sam sama sebi rekla nikada ne reci nikad. Jer nikada ne znaš šta ti život sutra može donjeti.
Iskrana da vam bude, nemam vam ništa pametno za reći, ali svratila sam da protabirimo koju, jer mene ova samoća ubi.
Kako ja ne bih previše trabunjala odoh. Laku noć dragi moji.

Najbolje od mene
<< 09/2018 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19022

Powered by Blogger.ba