Najbolje od mene

Zdravo stranče,daj da ti ispričam svoj život...


04.10.2018.

84. Oktobar

Veče dragi moji,
Ne znam za vas, ali za mene je nekako Oktobar najbolji dio Jeseni, nekako tada sve počinje.
Inače moje najdraže godišnje doba je Zima, ali moram priznati da sam opsjednuta i sa Jeseni. Vjerovatno jedna od menih najdražih stvari u Jeseni jesu boje. Sve je nekako žuto, crveno, smeđe. I naravno konačno mogu da oblačim slojevitiju odjeću i kombinujem sa ostalim sitnicama koje nekako iskazuju moj stil. I naravno konačno mogu da izvadim sve one džempere iz pozadine i da budu u prvom planu.
Oktobar je nekako najbolji dio jeseni jer tada sve počinje. Kiše u Oktobru, najbolja stvar ikada. Sjediti u kući sa toplom čokoladom, sa šlagom na vrhu i kakaom, ja sam inače nenormalni ljubitel čajeva- pa tako samim time i "očajavam". Kada kiša pada vani tada je najbolje uzeti neku knjigu ili pogledati neki dobar film dok pijete onu toplu čokoladu, čaj... Ili naravno ako ste jedni od onih poput mene da volite kišu, zaputit se u duge šetnje dok kiša lupa po kišobranu (ili pak kabanici)..
Ne znam stvarno volim Jesen. Znate da je u Oktobru Noć Vještica, a Hocus Pocus je kultni film u Oktobru. Mislim, da li ste stvarno prošli kroz oktobar ako niste pogledali taj film?
Sve što vam još treba jeste neka dekica i dan će vam biti divan.
Svi oni koji mene poznaju privatno znaju da sam ja opsjednuta sa sezonskim dekoracijama, tako da odmah prije Oktobra, dok traje ono čišćenje pred Jesen već razmišljam, šta i kako...
Najdraži mi dio novog godišnjeg doba jeste kupovina. Sve što ide uz to godišnje doba. Jesen je nekako super jer postoji toliko mirisnih svijeća koje imaju temu jeseni.
Ono što ja radim, jeste kupovina maskica za telefon za svako godišnje doba. Jesen je divna za fotografije, jer će vaš Instagram da bude divan uz sve boje jeseni. Ja koristim tople tonove, predlažem vam da koristite isto tako tople tonove kada budete uređivali fotografije i da uživate u Jesni što više možete.
Jedino što ova Jesen nije kao "one prave moje Jeseni u Sarajevu" fali mi miris i dim prženih Kestenja. Fale mi šetnje mojim šeherom. Jesen u Sarajevu sa sobom donosi i prepoznatljive plodove koje vežemo za ovo godišnje doba kao i voće i povrće, stoga mandarine već uveliko krase pijačne tezge. Ovo godišnje doba polako nas uvodi u zimu, a svojim dolaskom skraćuje dane a produžava noći.
Poznato je da ovo godišnje doba najviše nadahnjuje pjesnike i umjetnike koji su više puta u svojim djelima pisali o jeseni kao o drugom proljeću u kojem je svaki list jedan cvijet.
Jesen i pored (meni dragih) kišovitih i sivih dana ima i lijepu stranu a to su zasigurno pastelne boje koje donosi sa sobom. Najpoznatija šetnjica u Sarajevu, Vilsonovo šetalište, prepoznatljivo po drveću, proteklih dana vjerovatno obojena je zlatno-žutom bojom koju je poprimilo lišće. A ja to ne mogu vidjeti i osjetiti. Fali.
Toliko od mene, ostajte dobro.
Lijepo spavjte, laku noć.

Najbolje od mene
<< 10/2018 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

“Pustite nas da volimo zimu, ipak je ona proljeće genijalnih umova.” – Petro Aretino

Ko sam ja?
"Ko sam ja?" To je pitanje koje vjerovatno je mučilo čovječanstvo još od samog početka civilizacije. I uvijek smo izgovarali nepotpune odgovore na to pitanje. Jer smo taj odgovor večinom tražili na pogrešnim mjestima u filozofiji, vjeri, psihologiji i slično. Umjesto što čitav život odgovor tražimo na takvim mjestima, hajde da krenemo od početka. Kada sami sebi postavimo tavo pitanje "Ko sam ja?" odmah treba da zaredamo rafal pitanja poput "Šta je moje istinsko postojanje?" Šta ja želim od svoga života?" "Koji je moj osnovni identitet?" Još uvijek nedobijamo odgvor. Ok, idemo ovako. Kada nas neko upita "Ko si ti?" Mi uvijek pokušavamo da damo razuman odgovor a isto tako iskren i opširan. Pokušavamo da opisujemo sebe u onoj mjeri u kojoj smo sami sebi poznati, krenete od činjenica. Kao npr. "loš ili dobar", "vrijedan ili bezvrijedan","filozofski ili religioznih", "naučnih ili poetičnih" jer te činjenice smo usvojili kao bitne. Umjesto da muku mučimo sa onim što su nam servirali. Zašto npr. ne bih pomisli jednostavno:

"Ja sam jedinstvena osoba, biće obdareno određenim sposobnostima i kvalitetima; ja sam mila, draga, ali ponekad i gruba, ljubazana, ali ponekad i namrgođena; ja sam vesela, a ponekada i tužna; ja sam žena, djevojka, sestra, kćerka; ja uživam u dugim šetnjama i volim životinje; ja sam neobična, a ponekad i obična; ... ” I ubrzo lista postaje prevelika za ovako mali prostor. Shvatimo da nismo ono što žele drugi, šta govore drugi već ono što sami želimo da smo, e pa to sam ja i to je najbolje od mene.Bitno
Roditelji
Blizanka
Braca
MOJE ŽIVOTINSKO CARSTVO
Graf
Štaf
Traf
Fleki
Silver
Kiki
Lala
I dvije lopuže
pa tek onda svi ostali

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
19022

Powered by Blogger.ba