beats by dre cheap

9. Previše razmišljam u ponoć.

Često mi misli lutaju u prošlost, pokušavam da ih vratim i usmjerim u drugom pravcu. Dobro, prošlost je prošlost i to nekako već i mogu da podnesem, jer sam svjesna da je to prošlost. Ne mogu da vam opišem kakve crne misli mi dolaze kada pogledam šta se sve dešava ljudima. To se proteže do tog stepena da razmišljam da će biti rata i sl. Brinu me i dešavanja u svijetu. Oko mene ni ne pomisle na takve stvari, žive život, užaivaju, neka je njima dobro. A nevina dijeca? Nevini životi?
Kada čujem šta se dešava u Libiji, Iraku, Gazi... nekako proživljavam sve to sa njima.
Pa čak i nakon toliko godina poslje holokausta, kad god iznova pročitam Anu Frank ili poglededam slike, nekako proživljavam sve to zajedno sa njima. Ne znam šta se dešava sa mnom.
Mislim da je suvišno da pričam kako se osjećam kada se spomene rat u Bosni. Da se razumijemo, nisam oduvijek bila ovakva. Ne znam, valjda kako sazrijevam i sve sam svijesnija života. Sve se više bojim. Bojim se šta će biti sa svijetom za nekim dvadeset-trideset godina? Ima li spasa za nas?
Mislim da je vrijeme da se PROBUDIMO!
Mislim da nije kasno da popravimo, da izliječimo. Naravno da nećemo moći da vratimo mrtve, ali ZAJEDNO možemo da pomognemo bolju budućnost, za nas, za našu djecu, za naše unuke. Ja sam već odavno izabrala put kojim planiram pomoći drugima ne samo sebi. Znam da će put biti težak pun trnja, prepreka, ali ja odustat neću dok sam živa
"A vidjela si, na ovom svijetu nema riznice, nit`blaga, da nisu po njemu polegle zmije. U tim borbama, mi smo samo segrti mudrosti strpljenja. Cekat`se ne zna, zurit`se ne smije, a vrijeme je, samo dok ga ima." - Mustafa Širbić

Najbolje od mene
http://ovojenajboljeodmene.blogger.ba
08/12/2015 00:01