beats by dre cheap

14. Vrijeme je samo dok ga ima.

Baš kao što to obično biva, bar što se tiče ono za čime sam plakala jučer, danas me već zasmijava.
I mogu da vam kažem da sam zahvalna što od suza ne mogu da vidim dovoljno jasno da u tom brlogu emocija upalim laptop i počnem da pišem. Zahvalna sam na tome zašto ne stignem neke misli da zaobilježim. I sad već sigurno mogu da kažem da mi je drago što u tim situacijama zatvorim oći i pustim da zaboravim.
Prestala sam da brinem kako sam se osjećala jučer, jer sutra želim da se osjećam bolje. Vremena se mjenjaju, vrijeme se mjenja, a vremenske zone su tu da nam pokažu kako vrijeme može da se ukrade u bilo kome trenutku. Kako možeš da ostaneš isti sav život, prolazeli sati ili ne?!
Kad sam god uzela novine da pročitam uvijek sam između redova najviše pročitala, a to je da je svijet već odavno nestao. Ali ipak ako mene pitate, svako ima svoj svijet, samo je pitanje ko je uspio da sačuva svoj.
Sunce sija svugdje, baš baš svugdje, kod mene je nekad znalo da zasja najjače. Ne, ne nije me opeklo, već ugrijalo. I, da priznajem nekad zna i da zaboli ali samo kako bi me posjetilo na snagu koju osjećam.
Znate, razmišljala sam kako da iz svoje glave izbacim taj strah koji osjećam prema ovome svijetu, da izbacim samo njega a da onaj strah prema Bogu samo ostane.
I znate.. u glavi sam smislila scenario kako skačem bez padobrana. I u toj želji a isto tako znanju da nemam više šta da izgubim odlučim da se borim, raširim ruke i letim. Jer nije izlaz dočekat se na noge (jer ko ti garatuje da češ se aš dočekati na noge?!), nije izlaz ni imati na koga se oslonit, a isto tako često i plan B propadne.
Vjerujem samo Bogu i u snagu koju mi On daje, hvala Ti što si me naučio da "letim" u ovome svijetu koji kod mene još uvijek postoji i u kojem sija sunce bez obzira što ponekad zađe. Jer vrijeme? cijeni ga dok ga imaš!

Najbolje od mene
http://ovojenajboljeodmene.blogger.ba
20/12/2015 22:20