beats by dre cheap

19. Zauvijek MOJ!

Uhvatila sam sebe kako sječem etikete. Počelo je sve da mi smeta, da me žulja, grebe ma jednostavno da mi smeta.
Ubrzo sam shvatila da mi je jedna etiketa previše blizu srca, pa sam je ostavila na pola odsječenu, onako da visi. Pa tako odsječena visi već dva dana.
Da, ovo je jedan od onih dana kada ništa ne valja. A činilo se kao da to ništa i niko neće pokvariti. Činilo se kao da ja neću dozvoliti da mi iko to pokvari. Jednostavno se učinilo da je sve uredu.
Ustvari ja sam željela da je sve uredu, željela sam da bude tako i da djeluje baš tako. Ustvari, željela sam da sve bude uredu, a ustvari ni papir nisam u stanju da ispravim.
Sve vrijeme dok sam šetala po ovog magluštini sa Grafom se smijem na silu, plačem u pogrešno vrijeme i onda se sve to odvija u pogrešnom redosljedu. Pa tako da sad smjeh ide za trenutnim razlogom za suze, jer ne želim da se vidi, da ko osjeti. Ne mogu ih više ni suzdržati smjeh nikako da stigne suze, da ih zamjeni. Što je najgore sve to se odvija u meni.
Kao što to obično biva kad nešto radiš pogrešno, ono drugo što slijedi nikako ne može biti ispravno. Pa tako da sve radim pogrešno i ono što nikada ne bih. Potiskujem sve.
Sinoć sam zaspala sa suzama, sanjala sam ljubav i smjeh, pa sam se opet probudila sa suzama jer sam sebi dozvolila da nešto takvo sanjam, a ne da živim.
Detalje koje ne bih da zaboravim, zapisaću ovdje kao osjećanja. Naučila sam, poslje toliko godina, da stvarno nikada ne zapamtiš sve riječi, ali osećaje uvijek.
A moja osjećanja? Kose se sa sjećanjima i riječima. Žao mi je što nisam jedna od onih jednostavnih.
Mada danas dijlim sve na crno ili bijlo. Farbam crne dane u sivo, tek toliko da ih ne bude previše.
Ovi dani su jedni od onih dana koji će proći. Znam da hoće. Pa želim da sve njegove dobre osobine upijem do granice dok sve ne bude dobro. (A ima ih toliko)
Sve je loše je uvijek prolazilo sa njim, a dobro nikada nije išlo bez njega.
Nikada neću zaboraviti rijči one pjesme, ali ne mogu da čujem od svjetlosti od ove sumorne magle. Probija se polagano kroz guste oblake magle.. Uspjevam da čujem kako mi na uho pjevuši: "Zauvijek tvoj, potpisujem na svaku ludost pristajem,zatvori me i baci ključ,da vise nitko ne moze uč'" Znam da smo mi vezani jedno za drugo odavno, NE DAM jer ti si moj odavno.
U obrnutom krugu su i sva čula pomješana.
Ovi dani su jedni od onih dana za koje znam da će proći i da će me kasnije samo podsjećati koliko sam ustvari ja jaka, koliko smo mi jaki.

Najbolje od mene
http://ovojenajboljeodmene.blogger.ba
25/12/2015 13:02