83. O jesenjem spremanju, smeću i jos o koječemu..

Jesen je tu, a ja moram da selim u novi stan. Pa pored uobičajnom spremanju ja moram još i to. Ne znam, valjda to tako kod svih nas dođe sa novim godišnjim dobom.

Ja ne znam kako je kod vas, ali kod mene uvijek ima nekih računa, papira i tako ja uvijek jedan dan bacim na to “pregledanje” da li će mi trebati taj papir ili račun ili ne. Tako je bilo i danas.

I na kraju naravno nisam ništa uspjela srediti već sam samo dvije velike vreće smeća dobila. Eh, sada da sam u Bosni rekla bih neka stoji trebat će za potpale što kod kuće što na vikendici.

Helem nejse, nego da se vratimo na to spramnje/čišćenje… i tako sam vam ja danas čistila tu prašinu i smeće i ko zna šta još ne.. Nadala sam se da ću tako razbistriti i svoje misli, ali eto nisam.

Pripremam se za taj veliki korak, a ne znam kako stići sve, radim dva posla idem u školu i još dodatno kurs, ne znam kako uopče uspjevam. Svi me pritiskaju sa svih strana, a ja ne znam gdje udaram.

Bojim se da ću na kraju ugasiti telefon da me niko ne može kontaktirati dok sve kockice u glavi ne posložim, a sve više i više stječem takav utisam da bi to u najmanju ruku bilo i najbolje.

Da mi je neko prije dvije godine rekao da ću biti ovdje gdje sam, ma rekla bih mu da nije normalan. Jer ja sam inače uvijek bila pobornik da se treba ostati u domovini i nešto tamo postići. I eto.. gle gdje sam? Zbog toga sam sama sebi rekla nikada ne reci nikad. Jer nikada ne znaš šta ti život sutra može donjeti.

Iskrana da vam bude, nemam vam ništa pametno za reći, ali svratila sam da protabirimo koju, jer mene ova samoća ubi.


Kako ja ne bih previše trabunjala odoh. Laku noć dragi moji.

odmene
VRIJEDILO JE. Hvala svima.

Komentariši